Министерството на здравеопазването пуска онлайн система за регистрация на доброволци, които да подпомогнат лечебните заведения в борбата с COVID-19, съобщиха от институцията.

От здравното ведомство уточняват, са изградили системата съвместно с "Информационно Обслужване" АД заради многобройни запитвания от желаещи да помогнат на медиците за справяне с пандемията и нуждата на болниците от допълнителен персонал на първа линия срещу COVID-19.

Всички желаещи да се включат като доброволци в помощ на лечебните заведения могат да заявят това на интернет портала на Националната здравно-информационна система https://www.his.bg/ или на единния информационен портал https://coronavirus.bg/.

РЗИ-София в търсене на доброволци за следене на COVID мерките

РЗИ-София в търсене на доброволци за следене на COVID мерките

Работата ще се състои в попълването на Карти за епидемиологично проучване

Кандидатите за доброволци трябва да попълнят личните си данни и да посочат начин за контакт за обратна връзка, като могат да опишат придобити умения и опит в сферата на здравеопазването, ако имат такива. Доброволците имат възможност да изберат лечебното заведение, в което искат да се включат на първа линия в борбата с COVID-19. Ако няма предварително посочена болница, ангажирана с лечението на пациенти с коронавирусна инфекция, регионалните здравни инспекции ще насочват доброволците към лечебните заведения с най-остра нужда от персонал.

Всички заявления ще се обработват изцяло по електронен път.

ВМА в търсене на доброволци в борбата срещу COVID-19

ВМА в търсене на доброволци в борбата срещу COVID-19

Болницата приканва студентите по медицина