Десет ромски семейства от пловдивския квартал Столипиново искат да осиновят сирачета от Палестина, съобщи БиТиВи. 

Някои от семействата имат по четири - пет деца, но въпреки това държат да помогнат на сирачетата в беда.

30-годишният Абдулсамен Вели пръв изявил желание да осинови детенце от Палестина. Мъжът има жена и дете на 1 годинка. Работи на три места, за да изкара прехраната.

Аз съм разказвал, че искам да осиновя сираче от Палестина. Бях чул че три хиляди деца от Палестина остават сирачета и казах на приятели и те взеха да викат: "И аз искам, и аз искам", споделя Абдулсамен Вели.

Съпругата на Абдулсамед плакала, когато гледала кадри с децата от Палестина и затова решила да помогне. Трудно е да имаш дете, пък да си осиновиш, отвътре ми дойде, жал ми е за тези деца, коментира Надежда Калайджиева.

Данко Каракашев също от раз решил да осинови палестинче. Мъжът има дъщеря на 16 и син на 18 години и изкарва прехраната си като баничар. Не е важно дали ще имат братче или сестриче, важно е да се помогне. Тези деца са видели много тежки неща, казва той.

Семействата от Столипиново запознали с идеята си посланика на Палестина. Дипломатът се разчувствал, но учтиво отказал с мотива, че тези деца са бъдещето на Палестина.