"Натопиха ме", заяви Васко, едно от момчетата, които във вторник бяха задържани за побой над учителя си по английски. Пред Нова телевизия детето обясни, че е искало да разтърве момчетата.

"Аз бях в училище отвън, в междучасие с момичетата, видях Наско как излезе бързо да вземе един кол и влезе в училището. Помислих, че ще се бие с някой съученик, но не вярвах точно с господина. Влязох след него и аз, но вече се бяха сбили и дръпнах Наско и Емчо навън", разказа Васко.

Според него са го обвинили несправедливо. "Натопиха и мен, че и аз съм се бил, но аз не съм ходил върху господина да го бия. Полицията дойде и ни прибраха. Набиха ни бая, и тримата ни биха, но Наско най-много са го били", обясни детето.

Ученици биха с кол учител в Садово
Обновена

Ученици биха с кол учител в Садово

Синдикатът настоява за затвор за виновния ученик

Васко коментира, че учителят се е заяждал с тях - "Този господин Велков е много гаден учител. Той още миналата година се заяждаше с нас и другите съученици, но ние не му обръщахме внимание".

Момчето споделя, че учителят ги критикувал и обиждал. "Нарича ни цигани, роми, лигльовци", каза Васко.

На въпроса защо други деца казват, че г-н Велков е добър учител, Васко отговори лаконично - "Ако са момичета да, ако са момчета -не вярвам".

"Защо не показаха записа на камерите кой кого е удрял. Аз ги дръпнах. Накрая натопиха и мен. Видяхте учителят е ударен по главата. Отидох да ги разделя, да ги изкарам навън и всичко да утихне", възмущава се момчето.

Бабата на арестувания Атанас обясни, че не са я пуснали да види внука си. "Казаха, че 72 часа ще го държат в ареста. Чакаме да видим дали ще го освободят", коментира тя и добави, че според нея учителят е виновен, защото  много се е заяждал с децата в училището. Тя твърди, че Вълков постоянно е закачал и се е заяждал с Наско.

Бабата на Наско е категорична, че за да се захванат децата с учителя е имало причина.

"Миналата година и с мен се закачаше", каза момче, което не учи в същата гимназия. "Прави се на тарикат вика ни цигани, мангали. Аз щях да го бия миналата година, но нашите момчета ме спряха", обясни той и добави, че учителят много мразил, когато техните момичета идвали да ги видят.

Прокуратурата обвини ученика, пребил учител в Садово

Прокуратурата обвини ученика, пребил учител в Садово

Доброволно е предаден и дървеният кол, с който пребили учителя

Припомняме, че във вторник трите момчета бяха задържани в полицията за 24 часа за побой над учителя по английски Антон Велков. По първоначална информация той им е направил забележка, защото вдигали шум и отваряли врати. Велков беше нападнат с юмруци и дървен кол.

След като полицията пусна две от децата, Васко е Емо, третото момче Наско остана в ареста за 72 часа. Прокуратурата обвини Атанас в нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство.