Гражданският политически проект "Ние, гражданите" има намерение да влезе в битката за предстоящите парламентарни избори. Съпредседателят на гражданския политически проект генерал-майор Валери Григоров заяви, че проектът е с много ясна видима ориентация център-дясно, изповядва основните демократични ценности и християнски добродетели, както и консервативни устойчиви параметри на основите на човешката същност.

В проекта няма да участват хора, заемали политически длъжности през последните 30 години. Tова създава представа за политическа чистота, която е необходима за българското общество. Ние искаме да поставим основа, върху която да се изгражда съвременната българска държава, категоричен бе ген. Григоров.

Техните основни цели са създаване на проект за икономическо и социално развитие за постигане на по-висок стандарт на живот и преодоляване изоставането, спрямо останалите европейски страни-членки на Европейския съюз.

От гражданската организация се похвалиха, че по време на местните избори са успели да "завоюват" 29 общински съветници и 3-ма кмета на населени места. В края на ноември миналата година си поставили за цел да дадат ход и воля за участието си в предстоящите парламентарни избори.

Провеждат се частични и нови местни избори

Провеждат се частични и нови местни избори

Избират три кметства, две общини и 19 кмета на кметства

Гражданският политически проект вече провежда сериозна активна дейност по разширяване на влиянето по места и търсене на партньори за обединяване на разумни дяснополитически сили и обединяващи структури. Те са готови да присъединят други политически формации, за да разширят проекта. Докато не подпишат политическо споразумение, от гражданския политически проект няма да посочват с кои политически партии могат да направят коалиция за предстоящите парламентарни или предсрочни избори.

Ръководителите на проекта смятат да направят и писмено предложение до президента Румен Радев да сезира Конституционния съд за компрометирания избор на председател на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Валери Григоров обясни, че от проекта номинирали Албена Белянова за председател на ЦИК, но Народното събрание проявило арогантност, некомпетентност и неглижирало останалите номинации за председател на Изборната комисия. Припомняме, миналата седмица Народното събрание избра досегашния говорител на ЦИК Александър Андреев за неин председател.

Изборът на председател на ЦИК може да бъде атакуван пред Конституционния съд

Изборът на председател на ЦИК може да бъде атакуван пред Конституционния съд

Становището е на другия кандидат, нестигнал до обсъждане в парламента

От политическия проект активно участват в протестите, изразявайки недоволството си срещу правителството "Борисов-3". Гражданският проект изцяло споделя приоритетите, обявени от президента Румен Радев за правова държава и за тях това е стълбът, върху който може да се изгражда новият образ на държавата.

Гражданският политически "Ние, Гражданите" настоя хората от протестите да не спират да се вълнуват и енергията им да прерасне в активно гласуване на изборите. Скоро предстои да бъде създадено и неправителствено движение "Бяло, зелено, червено".