Жителите на Асеновград възобновяват протестите с настояване за повече ред, спокойствие, спазване на закона и равни права за всички, съобщи БНТ.

Тази вечер на акцията се събраха около 40-50 души, които категорично заявиха, че протестът им не е опит за провокация. Подкрепа за исканията изрази и народната певица Валя Балканска.

Основните искания на хората бяха изпълнени. В ромската махала "Лозница" през тази седмица заработи нова полицейска приемна с петима служители, а 36 от незаконните постройки в квартала бяха съборени.

Въпреки това недоволството на хората остава критично високо - не само заради инцидента с децата от отбора по гребане, но и заради съмнения и недоверие, които са трупани години наред.

Протестиращите уверяват, че не става дума за етническо противопоставяне на жителите на квартал "Лозница". По думите им, това е протест с искане за ред, спокойствие , работещи институции и равни права и задължения за всички български граждани. Хората от Асеновград смятат, че тази конституционна норма остава неизпълнена въпреки откритата в четвъртък приемна на МВР, въпреки събарянето на незаконните постройки в кв. "Лозница" и въпреки проверките за местожителство на гражданите.