Пореден протест се проведе в Цалапица заради действията на правоохранителните органи по случая с убийството на 24-годишния Димитър Малинов, съобщи bTV.

"Петима са знаели за убийството на сина ми в нощта, когато Митко изчезна", заяви майката на жертвата - Атанаска Бакалова.

Според протестиращите няма да бъде разкрита цялата истина за убийството, заради начина, по който се водят разпитите и разследването.

Близки на Димитър от Цалапица твърдят, че има още един свидетел на убийството

Близки на Димитър от Цалапица твърдят, че има още един свидетел на убийството

Жителите на пловдивското село отново излязоха на протест

Близките на Димитър Малинов искат да се проведе нов следствен експеримент на реалното място на убийството - до от пощенската станция в центъра на Цалапица, след като първоначално се твърдеше, че то е станало в уличка край дома на убития.

Според майката на Димитър Малинов все още не неизяснено кой е повикал по телефона сина ѝ в нощта на смъртта му. Тя твърди, че непълнолетни момче и момиче са били отцепка на близнаците Борислав и Валентин Динкови.

Протестиращите тръгнаха към дома на родителите на близнаците. Те настояват Борислав и Валентин да бъдат съдени за съучастничество в убийството, а не само за укривателство на сочения за физически убиец Рангел Бизюрев. Около 100 души обсадиха с викове "убийци" имота на родителите близнаците след техни коментари в социални мрежи, че всичко скоро ще приключи.