Бившият директор на НСБОП в периода 2000-2005 г. Румен Миланов призова депутата от ДПС Христо Бисеров да оттегли своите твърдения по случая "Йосич-Борисов".

От медиите разбрах, че господин Бисеров е направил едно изказване, че има запис преди да бъде задържан Сретен Йосич, в който се казва „Бойко взе парите.", обясни Миланов, цитиран от БНР.

Отправям една молба към господин Бисеров да си оттегли това твърдение. Някой го е подвел, недочул, недоразбрал.

Само МВР може да разсекрети документите по случая "Йосич".
                             Още...

Бившият директор на НСБОП одобрява предложението на Бисеров да се разсекрети делото на Йосич. Твърденията, че сърбинът е покровителстван от тайните служби у нас, не са верни, добави още Миланов.

От своя страна Димо Гяуров, който е бивш директор на Националната разузнавателна служба, изрази изненадата си от „шумотевицата", която се вдига около случая „Йосич".

Според Гяуров, по онова време НРС не се е занимавало със Сретен Йосич. Целият случай и намесването в него на името на Бойко Борисов е елемент от целенасочената атака и системата от непозволени средства върху десницата в предизборна ситуация.

Димо Гяуров прогнозира и „смешен финал" на този сюжет.

Относно евентуалното принудително завеждане на Бойко Борисов в Белград, Гяуров коментира, че е несериозно български гражданин да бъде завеждан принудително като свидетел в чужбина.

На мен ми се струва, че никой не търси разрешение на проблема, това е „предизборен кьорфишек", каза в заключение бившият началник на НРС.