Каракачанов държи на предложенията, направени от ВМРО, за подкрепа на родния туризъм и производство, въпреки че няма гаранция, че правителството ще ги приеме.

Това призна той в студиото на Нова телевизия. Лидерът на ВМРО настоя, че трябва да се измислят механизми, за да се ограничи вноса на чужда продукция и "да спрем да ядем 30-годишни салами".

Във връзка с предложенията им за земеделието лидерът на ВМРО коментира, че е парадоксално България, която е хранила половин Източна Европа, да внася 80% чуждо производство.

По отношение на другите предложения на ВМРО за сектора на туризма Каракачанов припомни, че от ВМРО предлагат намаляване на ДДС-то на 5% и частично финансиране на полетите.

ВМРО: Всеки да получи ваучери от 100 лв. за почивка на Черноморието

ВМРО: Всеки да получи ваучери от 100 лв. за почивка на Черноморието

5% ДДС за туризма...

Държава не може да е само касиер, според Каракачанов, а трябва в такива ситуации да подпомага и да бъде проактивна.

Според оценката на Каракачанов средствата, които държавата ще вложи в земеделието и туризма, ще се върнат обратно в бюджета. Каракачанов призова правителството да бъде проактивно, а не да чака решения от Европейската комисия.

Той отрече да има неразбирателство в малката коалиция с НФСБ, въпреки че правят предложения поотделно и не са обединили идеите си за мерки на държавата. Няма и съревнование между идеите, по думите на Каракачанов. Какво правим с икономиката след COVID-19 пита Каракачанов. Никой не знае, кога света ще се пребори с този проблем, допълни той.

По отношение на предложението за допълнение на Закона за здравето и отпадането на извънредното положение Красимир Каракачанов предполага, че въпросите ще бъдат насочени към регламент кога и при какви условия здравният министър ще може да налага правила, както и няма ли това да е продължение на извънредното положение след него.

Томислав Дончев: Извънредното положение пада, за да не се спекулира

Томислав Дончев: Извънредното положение пада, за да не се спекулира

Това не е последният пандемичен риск, пред който ще сме изправени

Красимир Каракачанов отрече проектите по модернизация на българската армия да са спрени по решение на правителството и под натиска на искания от страна на опозицията за мораториум върху тях. Преговорите по някои от проектите са спрени временно заради невъзможността да се пътува и физически тези преговори да се проведат.

Няма обаче намаление на бюджета на МО, увери Каракачанов и обясни, че не може така да се хвърлят тези и предложения в публичното пространство, въпреки че се прави. Всякакви глупости се чуват в Народното събрание, допълни лидерът на ВМРО и оцени предложенията за мораториум като направено от хора, които никога не са си имали работа с държава и нямат понятие от основни неща.