Хората, ползващи кредити, знаят - заемите са решение на спешен проблем или са шанс да не бъде пропусната добра възможност за покупка, доставяне на услуга , инвестиция или бизнес. Днес животът със заеми не е нещо необичайно или страшно - необходима е дисциплина и финансова култура, за да сме спокойни за вноските, активност и интерес към варианти за организирането на всички плащания по-изгодно и навреме. Една такава алтернатива и помощ за обслужващите кредити е обединяването им с Cashio UNI. Услугата облекчава значително не само живота на заемополучателите, но и бюджета в домакинството. Как става това?

За какво ми е обединение на кредитите - нали си плащам и то навреме?!

Обединението на кредити означава, няколко на брой заема към различни кредитори да бъдат погасени от нов кредитор, а сумата за погасяването им да се оформи като един нов заем с по-добри от досегашните условия. Именно това е причината - противно на популярното мнение, че обединението на кредити е точно за хора, които си плащат навреме. Тези, които имат дълги просрочия към настоящите си кредитори не изглеждат надеждни и няма как на тях да им се предложат по-удобни параметри. Тези, които плащат редовно обаче, могат да получат значително по-изгодни условия по новия си кредит и именно в това е смисълът на обединението на заемите с Cashio UNI.

Какво ще спечеля, ако си обединя кредитите?

Точният отговор - пари и време. Никой не дава пари просто така, биха възразили опитните кредитополучатели и биха имали право. Наистина никой не раздава пари, но човек може сам да вземе такова финансово решение, че да разполага с повече пари в домакинството всеки месец, а заемите да продължат да се погасяват редовно.

Необходимостта всеки месец да се внимава за няколко различни дати и няколко различни вноски е сериозен ангажимент. Това е валидно още повече в България, където директните дебити са рядко срещан начин за погасяване на кредити, т.е. нужно е кредитополучателят да отдели необходимото време, за да плати "ръчно", независимо дали погасява в брой на място при кредиторите си, през EasyPay, или през интернет банкирането си. Ако всичките му кредити бъдат обединени, тогава остава точно едно единствено плащане на една единствена дата всеки месец - без напомняния, обаждания за неочаквани просрочия и нерви, която дата при CASHIO UNI кредитополучателят избира сам.

И не на последно място, изследване на TransUnion, проведено в САЩ през 2019 г. показва, че при обединение на кредити 68% от потребителите са повишили кредитния си рейтинг с над 20 пункта (изчислете кредитния си рейтинг тук). Казано по друг начин това означава, че обединените кредити се плащат значително по-лесно и вероятността от възникване на просрочия по тях е значително по-ниска.

А защо точно Cashio UNI?

Защото е бързо, изгодно и удобно.

Cashio UNI не е бърз кредит, а потребителски заем с изключително бързо обслужване. Бързината идва оттам, че повечето процеси са автоматизирани (т.е. отнемат секунди), кандидатстването е лесно, а самият кредит е дигитален. Това означава, че изборът на параметрите на заема, подаването и обработката на документи и получаването на кредита се правят през интернет. Обичайното време за получаване на становище е максимум 15 минути, считано от момента на подаване на документите.

Изгодата от Cashio UNI идва от това, че цената му е в рамките на законово определения ГПР. Това означава, че няма никакви скрити такси, допълнителни, агресивно предлагани, но платени услуги или изненадващи комисиони - това, което човек вижда в началото, плаща и в края. Именно това прави Cashio UNI особено подходящ за обединяване на скъпи бързи заеми, като в този случай не просто се "освобождават" пари от оптимизираните вноски, но и в крайна сметка се плаща значително по-малко лихва за ползваните средства.

Удобството пък е следствие от няколко параметъра. На първо място е комуникацията изцяло по интернет. Това позволява за заема да се кандидатства и сумата да се получи, докато човек е вкъщи, на работа или навън, съобразявайки се само със собствените си ангажименти, а не с работно време на офис или заетост на някой служител. Възможността да се избере най-удобната дата на погасяване пък прави Cashio UNI напълно съобразен с приходите и разходите в конкретното домакинство (т.е. датата може да се нагласи така, че да е винаги след заплата, например). Получаването на кредита пък става по вече съществуваща банкова сметка, която човек така или иначе си ползва - не е нужно да се става клиент на определена банка с произтичащите от това разходи, като такса за поддържане на сметка, издаване на карта и т.н.