Трябва да има закон, който да регулира начина, по който се събират и раздават средствата от дарения. Това каза Омбудсманът Диана Ковачева в ефира на БиТиВи във връзка със случая с Хелп Карма. Беше направен един много сериозен удар върху доверието на хората, които даряват, подчерта общественият защитник. Даренията, по думите й, трябва да бъдат максимално осветени. Държавата в случаите за болни деца трябва да се намесва повече, за да решават тези проблеми, поясни Ковачева.

По отношение на наредбата за зелените коридори, тя коментира, че наредбата от пролетта е била по-удачна от настоящата. Сега, както обясни тя, се създават проблеми на по-младите, които имат по-малко време за пазаруване.

Асоциацията на ПР агенциите следят казуса с HelpKarma

Асоциацията на ПР агенциите следят казуса с HelpKarma

Очакват казуса да не навреди

Тя коментира и Закона за ВиК. По думите и качеството на ВиК услугите в страната не е добро, а проектът за Закон за ВиК не отговаря на очакваните стандарти, смята още омбудсманът. КЕВР няма вече да е контролен орган, а на нейно място ще има ВиК комисия, на която обаче не са вменени задължения за контрол, посочи Ковачева.