От Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) следят казуса с организацията Help Karma, която изглежда е нарушила много от етичните норми в комуникациите, в частност в областта на дарителството. Това се казва в становище на асоциацията, изпратено до медиите.

От асоциацията на пиар агенциите признават, че казусът създава реална опасност да се подкопае доверието на масовата публика към дейността на много организации, занимаващи се с благотворителна дейност.

Прокуратурата ще търси има ли престъпление при заплатите на служители на фондация HelpKarma

Прокуратурата ще търси има ли престъпление при заплатите на служители на фондация HelpKarma

Фондацията събира средства от дарители за лечение на деца и възрастни с тежки заболявания

От БАПРА признават, че неправителствените организации имат огромна роля в нашето общество. Те запълват празнини в много социални дейности. Те подкрепят всички професионално и законно действащи НПО и ще си партнират с тях.

Готови са да работят заедно с представители на НПО сектора за по-голяма прозрачност, за пълна сигурност на кампаниите и увереност на неправителствените организации, които работят по всички правила и закони.

"Разчитаме, че подобен изолиран случай няма да навреди на хилядите хора, които работят или даряват за благородни каузи, а и на стотиците хиляди, които имат нужда от подкрепа", се казва в позицията им и изразяват очакване за прозрачно решение на казуса.