По обвинителен акт на Районна прокуратура - Пловдив е осъден бивш управител на "Кризисен център за деца" в гр. Пловдив за присвояване на пари в размер на 4118 лв и за съставяне на неистински документи. Престъплението е станало в периода от 27 февруари 2013 г. до 17 юни 2014 г.

По делото е установено, че в горепосочения период, Г.Г. бил управител на "Кризисен център за деца", гр. Пловдив. В качеството си на длъжностно лице, през 2013 г. той сключил с тъста си К. С. - 10 граждански договора, а през 2014 г. - още шест, за ремонти в сградата, поддръжка, почистване, отстраняване на стара подова настилка и др.

Договорите са били сключени от Г. Г. със съзнанието, че К. С. няма да извършва реално работа по тях. Констативните протоколи за приемане на "работата" са подписани от подсъдимия, въпреки посочените в тях неверни обстоятелства.

В продължение на година и половина на тъста на подсъдимия били изплащани възнаграждения по гражданските договори, без реално същият да е извършил каквито и да било ремонтни дейности.

Събраните доказателства сочат, че ремонтите не били извършени от К. С., а от персонала или децата, които се намирали в Кризисния център. Г.Г. изготвил 15 документа, в които удостоверил неверни обстоятелства, че работата е свършена от К. С., на когото били преведени 4 118 лева по банков път.

На обвинения е наложено наказание от 1 година и 6 месеца "лишаване от свобода" условно с изпитателен срок от три години.