Девет депутати са под карантина днес. Към вчерашните народни представили се е присъединила Анна Александрова от ГЕРБ, съобщи председателстващият заседанието на парламента Кристиан Вигенин. Карантинирани още са: Венцислава Любенова от ПП, Десислава Атанасова и Десислава Танева от ГЕРБ, Мустафа Карадайъ от ДПС, Пламен Абровски от ИТН, Калоян Икономов от ПП, Никола Минчев от ПП, Христо Иванов от ДБ. Всички те са под карантина заради контакт със заразен с коронавирус. Карантинирането на депутатите тръгна от председателя на НС Никола Минчев, за когото стана ясно, че се е почувствал зле след КСНС.

Премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му са под карантина

Премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му са под карантина

Те са контактни на председателя на НС, който даде положителна проба за Covid-19

Припомняме, под карантина са и всички участници в КСНС, включително и президента Румен Радев и част от екипа му.

Гласуването на точките протича по-бавно, тъй като депутатите се включват онлайн, за да кажат вота си. Вигенин съобщи още, че на парламента е представен списък с приключилите финансови одити на годишните отчети на дружествата за 2021г, които се предоставят на Комисията по бюджет и финанси, които също са публикувани на страницата на Сметната палата.

Заседанието днес включва изслушване на министъра на труда и социалната политика относно преизчисляването на пенсиите, причините, поради които има пенсионери, които са ощетени от това и как ще бъдат компенсирани възрастните хора, които получиха намаляване на доходите си спрямо последните месеци на 2021 година, поискано от бившия социален министър Деница Сачева от ГЕРБ.

"Продължаваме промяната": Вчерашният щурм беше безразсъден

"Продължаваме промяната": Вчерашният щурм беше безразсъден

От партията заявиха, че подкрепят действията на полицията