Днес МВР отбелязва професионалния си празник.

С благодарствен молебен и тържествено честване МВР отпразнува 129 години от създаването на ведомството пред Паметника на незнайния войн в София.

На тържеството присъстваха вътрешният министър Михаил Миков, министърът на еврофондовете Меглена Плугчиева, висши военни и дипломати.

Вътрешният министър Миков поздрави служителите и каза, че с работата си през последните два дни по обстановката в Челопечене те са доказали, че могат да преодоляват всички препятствия.

В 10.00 часа на площада пред паметника на Незнайния войн в София бяха осветени 52 нови джипа за Гранична полиция, 12 нови противопожарни автомобила и техника на жандармерията.

Проведоха се традиционните демонстрации с коне, служебни кучета и мотори.

 От 10.30 часа в градинката пред Народния театър започна хепънинг с участието на Видинската Филхармония, Духовия оркестър на Академията на МВР, както и детско тържество по безопасност на движението.

Във всичките девет РПУ-та на Столична дирекция „Полиция" е ден на отворените врати, като могат да бъдат посетени дежурните стаи и да се види работата в тях.

Началниците на сектори на криминалната и охранителната полиция ще бъдат на разположение на гражданите за въпроси и разговори по различни проблеми на охраната и престъпността в района.

Тази година за първи път бе решено да няма парад на служителите на МВР, а за тях бе организиран бирфест пред Народния теарът.
Министър Миков лично даде пример с чаша бира в ръка.