От утре до 14 април движението между 32-ри и 35-ти км на АМ "Струма" ще е двупосочно в платното за Кулата. Заради обрушване на скатовете ще бъде ограничено преминаването в платното за София. Това съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". Обходният маршрут за пътуващите от Старо село за столицата е от пътен възел "Старо село" при 33-ти км, по АМ "Струма" до пътен възел "Долна Диканя" при 37-ми км, и обратно по автомагистралата към София.

За идващите от Кулата ще бъде ограничен изходът от АМ "Струма" към Старо село на пътните възли при 33-ти и при 35-ти км. Обходният маршрут за с. Старо село е от пътен възел "Долна Диканя" при 37-ми км, по път III-627 Долна Диканя - с. Друган и оттам по общински път до с. Старо село.

Скалният масив от 31-ви до 33-ти км в платното за София е силно нарушен, напукан и изветрял. На места са оформени срутищни зони, които достигат до пътното платно. Разработен е проект, който предвижда комплексни мерки за обезопасяване на скалния масив, с което ще се гарантира безопасността на движение в участъка, уточнява АПИ.

Шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, предупреждават те.