Представителите на "Възраждане", които се срещнаха с министъра на здравеопазването Асена Сербезова, са поискали да бъде направена комисия от професионалисти, която да е свикана с официална заповед на министъра, и до 10 дни или две седмици да излезе със становище. Това каза след срещата депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев, съобщи bTV,

По думите му протестите ще продължат и ще бъдат много по-интензивни. На срещата е било коментирано и всичко това, което се изкарва като статистика във връзка с COVID-19, смъртността, начините на тестване, допълни депутатът.

По повод опитите за нахлуване от протестиращи в Народното събрание днес, Ганев каза, че са призовавали да се спазва редът, но "има хора, които нямат доверие към този ред и тези мерки, които се вземат".

Асена Сербезова изслушва депутати от "Възраждане"

Асена Сербезова изслушва депутати от "Възраждане"

Срещата се излъчва на живо

Според Ганев е нормално напрежението да ескалира, тъй като "това е плод на провежданата политика и е нормално е хората да не могат повече да понасят това, което се случва".

"Разделението в обществото е плод на тази политика, която се провежда от две години от правителствата на Борисов, на Каракачанов и на Радев, защото се взеха мерки да се карантинира целия висш ръководен състав на държавата, за да не присъства Костадинов на протеста днес", заяви още Цончо Ганев.

Той призова премиера Кирил Петков, вместо да се занимава с разследване на починали дали са имали сертификати, да излезе и да не се крие.

Кирил Петков готов да разговаря с "Възраждане" в петък

Кирил Петков готов да разговаря с "Възраждане" в петък

Не се срещнал заради карантината, но е готов да чуе идеите им