Откриха контрабандни ветеринарни лекарства на МП "Капитан Андреево". Намерени са 600 кутии, 1400 блистера и 1800 пакетчета контрабандни лекарства за ветеринарна употреба на стойност 44 563 лева.

Недекларираните лекарствени средства са открити на 17 февруари. При митническа проверка на излизащ от страната автомобил, пътуващ към Турция.

Превозното средство е било без товар. Митническите служители селектират камиона за щателна проверка, при която на специално поставени дървени плоскости върху гредите на шасито са открити кашони, пълни с ветеринарни лекарствени продукти на прах, разпределени в 600 кутии по 100 грама и 1800 пакетчета по 0.25 грама.

Върху опаковките има обозначения, че са предназначени за лечение на птици. В кашоните са открити и 1400 блистера по 10 таблетки всеки също за ветеринаринарномедицинска употреба.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. На шофьора на камиона, турски гражданин, е повдигнато обвинение.

Подобрен случай имаше и на КП "Малко Търново" където бяха задържани 240 кг кутии с контрабандни лекарства за птици.