Оставям на българските експерти да установят причините за инцидента. Тези, които са останали живи, имат своите спомени какво точно се е случило.

Това заяви македонският премиер Зоран Заев пред института за спешна медицинска помощ в София "Н. Пирогов". От това, което е разбрал при разговора си с пострадалите става е много вероятно да е имало експлозия. Хора от задните седалки са счупили прозореца и са се спасили от избухналите пламъци.

Всички загинали са граждани на Република Северна Македония, но не всички пострадали са от Скопие. 

Има гражданин от Прешево, Сърбия, който е заедно с годеницата си от Куманово са били на екскурзия. Има и пътник с белгийско гражданство, каза Заев.

"Това е голяма трагедия. Разследват се причините за инцидента. Не знаем дали всички пътници са наши граждани, но така подозираме, тъй като автобусът е с македонска регистрация", уточни още Заев.

Все още не е потвърдена самоличността на загиналите.

45 души, сред тях 12 деца, загинаха в горящ автобус на АМ „Струма“
Обновена

45 души, сред тях 12 деца, загинаха в горящ автобус на АМ „Струма“

7 души са настанени в "Пирогов"

Службите на РСМ са информирани и ще се подготвят екипи, които да пристигнат на място, каза здравният министър на РС Македония Венко Филипче. Той благодари за навременната и точна реакция на българските власти и на медиците ни.

"Знаем, че това е голям пожар и поради него са загинали хора, но дали е избухнал в катастрофата или преди нея, ще кажат експертите. Голяма трагедия, болката ни е голяма, съболезнования към семействата на загиналите", добави македонският премиер.

По думите на външния министър на РС Македония Буяр Османи сред жертвите има няколко членове на едно семейство, най-младият е момиче на 16 години, останалите са на около 40-50-годишна възраст. Буяр Османи увери, че всички пострадали са обгрижени, дадена им е първа помощ.