Глобяват организаторите на 50-тия конгрес на БСП, на учредяването на партия "Републиканци за България" и на посещението на премиера в Катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий" в Ловеч за неспазване на противоепидемичните мерки.

Припомняме, 50-тият конгрес на БСП се проведе в Националния дворец на културата на 26 и 27 септември. Партията на Цветан Цветанов беше учредена на 27 септември в Интер Експо Център, а днес Бойко Борисов посети катедралния храм в Ловеч.

На организаторите на трите събития ще бъдат връчени актове за административно нарушение на въведените в страната противоепидемични мерки.

С 300 лв. глобяват Борисов, влязъл в църква без маска

С 300 лв. глобяват Борисов, влязъл в църква без маска

Актове ще получат и членове на екипа му, журналисти, фотографи, оператори, които са били без маски

Когато нарушението е извършено от юридическо лице, санкцията е от 500 лв. до 2000 лв., а при повторно нарушение - от 2000 лв. до 5000 лв.

Актовете ще бъдат връчени от съответните регионални здравни инспекции.

Припомняме, това ще е поредната глоба за премиера за неспазване на противоепидемичните мерки. През юни той беше санкциониран с 300 лв., след като влезе в Рилския манастир без маска.

Само дни по-рано пък стана ясно, че  Щабът глобява БСП и ГЕРБ с 3000 лв. заради струпването на хора по време на събранията им. 

Щабът глобява БСП и ГЕРБ с 3000 лв. заради събранията
Обновена

Щабът глобява БСП и ГЕРБ с 3000 лв. заради събранията

Санкционират и Националния стадион "Васил Левски" след мача в събота