"Ние сме като едно семейство с Цветанов след 20-годишен брак и сме се разделили. Той си има ново семейство, а при мен останаха децата.

Няма да коментирам Цветанов, да вземе колкото иска гласове. Ние сме били 20 години заедно, това е като един брак. Лоша дума няма да кажа. Пожелавам му успех.

Това каза премиерът Бойко Борисов в Ловеч. Повод за думите му е учредената в неделя, 27 септември 2020 г., от бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов  партия - "Републиканци за България". Нека у вас да не остава усещането, че "Републиканци за България ще се управлява от джипка, от която безотчетно ще се раздават пари, каза Цветанов тогава.

В Ловеч Борисов получи ордена на Светите Новоселски мъченици от Ловешкия митрополит Гавриил. Борисов е на посещение в града за откриването на новия катедрален храм "Св. Св. Кирил и Методий".

"Решението за наградата е на епархийския съвет и беше взето още на 16 април т. г. Радваме се, че днес дойдохте, защото трябва да изпълняваме решенията на епархията", каза митрополит Гавриил. Мотивът за отличието е за това, че премиерът не разпореди храмовете да се затворят по време на пандемията от коронавируса, при условие, че Църквата и държавата са разделени по Конституция.

Снимка 498132

Източник: пресцентър МС

Премиерът Бойко Борисов без маска посети местно училище и влезе в класна стая на деца от начален курс. След това се разходи и в местна печатница, стана видно от неговия профил в социалната мрежа Фейсбук.

По-късно от Министерския съвет информираха, че за изграждането на новия храм от хазната са дадени 828 000 лева, превеждани на Ловчанска митрополия в периода от 2014 г. до 2019 г. Решението да се построи катедралния храм в Ловеч е взето през 2004 г., а той е окончателно завършен през 2019 година.

В посетената от Борисов новоизградена част на печатница работят 40 души. В другата фирма, посетена от Борисов, са реализирали девет европейски проекта на обща стойност 6 млн. лв

Отлагат индексацията на пенсиите за след пандемията от COVID-19

Отлагат индексацията на пенсиите за след пандемията от COVID-19

И докато се изплащат по 50 лв. месечно