Семейството ми беше Цветанов. И сега ми липсва, но се разделих. И аз нямам доверие на сътрудниците си.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел в отговор на журналистически коментар, че военният министър Красимир Каракачанов и лидер на една от партиите в малката коалиция - ВМРО, публично е заявил, че няма доверие на сътрудниците си.

Припомняме, заради скандала с апартаментите вторият в партия ГЕРБ Цветан Цветанов, който бе и председател на ПГ ГЕРБ в парламента, напусна ръководните постове в партията. 

Мисля, че ние двамата (с Каракачанов) си имаме доверие. Лично настоях да подкрепят ремонта на Су-25, каза Борисов. На репликата: "Да има и за руснаците, и за американците", той поясни: "Едното (осемте американските изтребителя Ф-16, които се каним да купим - б.р.) е 2,200 млрд. лева, другото - 40 млн. 

Предвиждат нов държавен дълг за покупка на изтребителите Ф-16

Предвиждат нов държавен дълг за покупка на изтребителите Ф-16

Все още не е уточнена сумата, която ще бъде емитирана, заяви зам.-финансов министър

Припомняме, на 16 януари 2019 г. депутатите гласуваха мандат на правителството да преговаря със САЩ за договаряне за изтребители Ф-16.

На 24 април 2019 г. бе открит завода, където биха били построени военните самолети за България.

След като българска делегация замина за САЩ министър Каракачанов обясни, че България може да каже "не" на сделката. По-късно той заяви, че 1.8 млрд. лв. е само рамката на споразумението.

След това от военното министерство съобщиха, че Американският конгрес е одобрил сделката.

На 17 юни от посолството на САЩ в България съобщиха, че са внесли предложението за осем изтребителя Ф-16 в Министерството на отбраната.

По-късно президентът Румен Радев поиска правителството да даде гаранции за бойните възможности на офертата за този тип изтребител.

Относно наличните ни щурмови изтребители Су-25 на 27 февруари 2019 г. кабинетът одобри плащане до 82 510 хил. лв. за техния ремонт. Проектът за инвестиционен разход "Възстановяване на летателната годност на самолети Су-25" е приет с решение на Министерския съвет № 863/2018 г. Плащането трябва да стане за сметка на възстановените през 2019 г. средства по сметка на Министерството на отбраната за изпълнение на проекта. 

Борисов увери, че енергийната ни сигурност не е застрашена

Борисов увери, че енергийната ни сигурност не е застрашена

Мария Габриел ще е българският еврокомисар