Парламентът събра кворум със 116 депутати в зала и петима онлайн. Така мнозинството събра нужните 121 депутати, за да започне работа.

Заради пандемията миналата седмица законотворците решиха карантинираните депутати да се включат през Интернет.

Това предизвика гнева на опозицията, която предупреди, че това е в противоречие с Конституцията.

Червените поискаха изслушване на здравния министър. Председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че искането им не е по правилата. Вирусът не щади никого, каза шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Лично та се обадила на червените с молба да участват в кворума и председателския съвет. Т

я иска възмущението си от левите, които принуждавали мнозинството да показват болни депутати. Освен това принуждавали лекарите законотворци да стоят в зала вместо да са на първия линия при пациентите. Защо се страхувате?, попита Георги Свиленски от БСП.

Лъчезар Иванов се възмути от цинизма на левите. Това минава всякакви граници, смята той. Червеният Явор Божанков пък нападана мнозинството, че вкарват лобистки текстове в дневния ред, което не било отговорно към обществото. Хайде вкарайте и вие нещо, колеги от БСП, призова го Цвета Караянчева. БСП е опозиция на обществото, според лидера на Воля Веселин Марешки. Воля били опозиция на всеки враг на народа.