ПП "Съюз на свободните демократи" проведе национално събрание, на което взе решение да подкрепи президента Румен Радев за втори мандат. Те заявяват, че споделят напълно визията на президента Радев по отношение на република Северна Македония и Зелената сделка, включително искането му въглищните ни централи (ТЕЦ-ове) да работят и след 2036 г.

Припомняме, че самият Кирил Петков изрази подкрепата си за втори мандат за Радев преди два ни.

От партията взеха решение да подкрепят коалиция "Продължаваме промяната" на предстоящите парламентарни избори. Според тях те има идеологическа близост с партиите в център-дясно именно с коалиция "Продължаваме промяната".

От ССД изразиха доверие към основателите на коалицията-Кирил Петков и Асен Василев, че ще запазят същия стил на управление, който според тях са демонстрирали и в служебни министри.

В началото на септември членовете на Конституционния съд допуснаха за разглеждане по същество искането да се провери дали служебният министър Кирил Петков е бил канадски гражданин по времето, когато е назначен за министър. Информацията е на Конституционния съд.

Заради спора около гражданството на служебния министър Кирил Петков от ГЕРБ сезираха Конституционния съд и той образува дело по казуса.

Вчера президентът Радев поиска КС да прекрати делото за гражданството на Кирил Петков.