Решение за проблема с приема в детските ясли и градини в София предлага кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков. Това написа той "вместо първоюнски поздрав" във "Фейсбук" 

В централна София няма достатъчно места в детските градини и ясли. Няма и общински парцели за строеж на нови. Повечето общински имоти в район "Средец" са административни сгради, партийни клубове и централи, заведения. Такъв е случаят с ресторант "Синият лъв" на ул. "Иван Вазов" 6, пише той.

Според нашия анализ сградата е подходяща за филиал на детска ясла с две групи. Планът е докато трае процедурата за промяна на предназначението на сградата за детска ясла, да бъде служебно възложен и след това изпълнен проект за създаване на общински детски център Синият лъв.

Ако не се появят усложнения той може да заработи в първото тримесечие на 2021 г. , обещава Трайков. 

В момента в София се строят 10 нови сгради на детски градини в районите: Люлин, Подуяне, Красно село, Овча купел, Витоша, Илинден, Изгрев, както и разширения на две самостоятелни детски ясли в районите Красно село и Триадица. Предстои да започне изграждането на още две нови детски градини в районите Студентски и Триадица.