В първия почивен ден от великденските празници пътнотранспортната обстановка в цялата страна е спокойна, увери инспектор Петър Соколов от "Пътна полиция" пред БТВ.

За изминалото денонощие има възникнали 20 катастрофи с 28 ранени и с нито един загинал човек. Тази сутрин е получена е информация, че на АМ "Тракия" на 46 км при разклона за град Костенец е паднала гъста мъгла. Към настоящия момент мъглата се е вдигнала и в района е абсолютно нормално.

От полицията предупреждават хората, които ще пътуват рано сутрин да имат готовност за реакция при паднала мъгла.

Останалото движение по автомагистралите, където се извършват ремонтни дейности, има създадена организация от служителите на Агенция "Пътна инфраструктура" и Пътна полиция, като при необходимост тунелът на АМ "Хемус" в посока Варна ще бъде отворен за движение и в двете ленти, за да не се получава задръстване.

По-късно от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че временно движението по АМ "Хемус" през тунел Витиня в посока Варна е в две ленти, а в посока София е в една лента. Товарните автомобили над 12 т временно се спират при изхода на София в посока Варна.

Временната организация е за подобряване на пропускливостта и облекчаване на интензивния трафик.