Работниците от шуменската пътностроителна фирма "Автомагистрали - Черно море" излизат на трети протест, съобщава БНТ.

Те негодуват заради неизплатени средства за ремонт на отсечката Стара Загора - Чирпан на АМ "Тракия". Държавната фирма дължи на предприятието 37 млн. лева за приключените още през април и юни ремонти.

Протестират работници и на фирмата в Русе и Бургас, където също бяха блокирани ключови пътни отсечки.

Пътни строители отново на протест, готвят още блокади

Пътни строители отново на протест, готвят още блокади

Настояват държавата да им изплати 36 млн. лв. за ремонта на АМ "Тракия"

На пътен възел Белокопитово шуменските работници от "Автомагистрали - Черно море" затвориха движението и шофьори на камиони ги подкрепиха в техните искания. Протестиращите заявяват, че са обидени от факта, че правителството е намерило пари за фирмите, които вече са получили аванса за своята работа, а те са я свършили и още чакат да им бъдат изплатени парите.

Припомняме, на 2 юни Сметната палата публикува доклада по одита на дружеството "Автомагистрали", който й бе възложен от депутатите от 44-то Народното събрание. В доклада се констатират сериозни нарушения и заобикаляне на закона за обществените поръчки чрез директно възлагане от страна на държавата на фирма, която не разполага с капацитета да извърши дейностите по поръчките. Автомагстрали" е превъзлагала на други партньори тези проекти. Едновременно с това от МРРБ излязоха с информация, че на дружества са давани аванси по проекти, за които дори не е имало изготвен технически проект и като пример дадоха свлачищата.