25 души пристигнаха с автобусина бургаската жп гара около 1 без 20 тази нощ, след като два вагона от влака София-Бургас, с който пътуваха, изгоряха снощи на гара Коньово, община Нова Загора, съобщава БНР.

В Бургас пътниците бяха посрещнати от техни роднини, които се оплакаха от липса на каквато и да е официална информация за инцидента.

Според очевидци огънят е възникнал в задните купета на трети вагон. По-късно е обхванал и съседния, четвърти вагон, но това е станало, след като хората са били изведени в безопасност.

Няма пострадали хора от влака София-Бургас, който се запали тази вечер на гара Коньово, община Нова Загора. Това потвърдиха за "Хоризонт" от Главна дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" и от БДЖ. Запалили са се два вагона на бързия влак.

Горя бързият влак на гара Коньово
Обновена

Горя бързият влак на гара Коньово

Пътниците са евакуирани

Инцидентът е станал малко след 20.00 часа, в края на трети вагон. Огънят е обхванал и четвърти вагон. Пътниците са евакуирани от персонала на влака и няма пострадали. В него са пътували около 80 души.

От пресцентъра на полицията в Сливен обявиха, че три противопожарни екипа са се борили с огъня. Той вече е потушен и се прави оглед на мястото.

Вероятно става дума за техническа неизправност, но все още официална информация за причината за пожара няма.