Лидерът на "Воля" Веселин Марешки откраднал симпатизанти на БСП. В неговия профил социалисти му споделяли, че се срамуват от действията на червените в Народното събрание. Срамът бил и заради сделката за самолетите. Марешки цитира думи на соцлидера Корнелия Нинова, която дава рамо за сделката за изтребители. Сега лидерът на "Воля" е изненадан, че от БСП заявяват, че са били срещу покупката.

Марешки припомни, че е писал писмо на американския президент Доналд Тръмп да спре сделката. Цитира американският държавен глава, че американската полиция е нищоправеща. Нищоправеща била и лявата опозиция у нас, по мнението на лидера на "Воля". В аргумент за правотата си срещу сделката за самолетите той извади и религията.

"Воля" иска мораториум върху милиардите за военна техника

"Воля" иска мораториум върху милиардите за военна техника

Да се мисли не за скъпи железа, а за здравето на хората, настоява Марешки

Папа Франциск в неделя се обърнал към вярващите с призива, че сега не било времето да се инвестира в оръжейната индустрия, а в спасяването на животите. Ние очакваме и българският патриарх да се присъедини към него, сподели Марешки. Той призова левите сега да решат с него ли са или не. Бабите пък спуквали, както се изрази Марешки, от въпроси червените депутати защо са подкрепили сделката за самолетите.

Припомняме, че става въпрос за закупуване на изтребители, сключена от кабинета "Борисов-3" покупката на 8 изтребителя Ф-16 и одобрена от Народното събрание. Ратификацията не бе подкрепена от БСП, "Воля" и "Атака".

Миналата седмица бе съобщено и че България ще може да плаща разсрочено отбранителни продукти и услуги придобити по Програмата за чуждестранни военни продажби на САЩ. Съобщението идва почти година след като страната ни преведе $1,2 млрд. по международните договори за доставката на осемте изтребители Ф-16 Блок 70 от правителството на САЩ.