От 14 години насам бургаският пенсионер Васил Струменлиев се опитва да извива ръцете на „Топлофикация-Бургас" по всевъзможни начини, които вероятно добре разнообразяват скучното му ежедневие.

Такава позиция изразяват от дружеството по повод действията на 82-годишния мъж от Бургас, за когото стана ясно, че се е оплаквал над 7500 пъти от "Топлофикация".

От 1995 г. насам Струменлиев залива с жалби „Топлофикация - Бургас" и още много други инстанции. Същината им е, че му се начисляват неправилни суми за топлоснабдяване. По жалбите му са правени многократни проверки, но жалбите му се оказват неоснователни. На всяко негово писмо е отговаряло конкретно.

 Като платец е доказано нередовен, и постоянно е в задължение към предприятието, категорични са от там.

От „Топлофикация-Бургас" допълват, че заради неплатени през годините сметки дружеството е осъждало  Струменлиев като нередовен платец.

От бургаското топлофикационно дружество предоставят подробна справка за отношенията си с пенсионера.

От там са категорични, че вместо да се съобрази с изискванията, които всички изпълняват, той продължава да не плаща и да пише писма до всички възможни инстанции.

В крайна сметка „Топлофикация - Бургас" завежда съдебно дело, което печели, и от пенсията на Струменлиев започват да се отделят суми в тяхна полза. Налице е съдебно решение в полза на "Топлофикация".

Пенсионерът той започва да пише писма отново до всички инстанции, очевидно смятайки че вдигайки шум около себе си, ще реши въпроса по извън законов начин.

Според „Топлофикация - Бургас, Страменлиев просто не признава Закона и неговите представители.

Вследствие многобройните му писания, независимо от това, че Топлофикация има изпълнителен лист са направени няколко продължителни срещи  с възрастния мъж, в които дружеството предлага значително да намали задължението му.

Това, което се иска от негова страна е просто да подпише споразумение, което той отново отказва да направи, а продължава да се жалва и да вдига медиен шум.

Нормативната уредба е определена от държавата. „Топлофикация Бургас" също не е съгласна с някои от разпоредбите за определяне цените на услугата топлоснабдяване, но е длъжна да се съобразява със закона, както и всички български граждани, се посочва в заключение в позицията на дружеството.