Eдна от най-големите болници в страната - "Пирогов", както и две общински болници в Пловдив са потърпевши от фалита на застрахователно дружество "Олимпик". Това съобщиха от NOVA.

От "Пирогов" потвърдиха информацията и обясниха, че работят по случая. Все още не е ясно каква е точната сума на полицата им.

За шофьорите днес пък е последният ден, в който ще важат застраховките им към фалиралата компания. В полунощ те ще бъдат автоматично прекратени. Водачите трябва да сключат нови към друга компания. Обезщетения ще се търсят от кипърския гаранционен фонд.

Застраховките към "Олимпик" невалидни от полунощ
Обновена

Застраховките към "Олимпик" невалидни от полунощ

От МВР предвиждат кратък толеранс към шофьорите

От МВР увериха, че ще дадат толеранс на водачите с гражданска отговорност към "Олимпик" и няма да ги санкционират веднага. Няма яснота обаче какъв ще е гратисния период.

Въпреки това шофьорите трябва да са наясно, че ако предизвикат катастрофа докато са с невалидна застраховка, сами ще трябва да платят щетите, предупреждават от полицията.

МВР дава толеранс на водачите с Гражданска отговорност към "Олимпик"
Обновена

МВР дава толеранс на водачите с Гражданска отговорност към "Олимпик"

Първите няколко дни катаджиите щели да предупреждават

Припомняме, на 7 август застрахователното дружество от Кипър "Olympic Insurance Co. Ltd", което оперира чрез свой клон и в България, остана без лиценз за извършване на дейност, съобщиха от Комисията за финансов надзор.

200 000 автомобила у нас остават без гражданска отговорност
Обновена

200 хиляди коли остават без гражданска в петък заради фалирал застраховател

Кипърското застрахователно дружество "Олимпик" фалира

За проблемите на дружеството стана ясно още в началото на май тази година.

Общо потърпевшите от застрахователната криза са около 200 000.