Двама души от агитката на футболен клуб „Левски" разказаха, че били вербувани, за да участват в днешните ексцесии пред Народното събрание.

Още преди няколко дни те и други фенове получили по 300 лв. на човек, за да провокират полицията и да провалят протеста, съобщи БНР.

„Преди 3 дена ме срещна едно момче от квартала, познат, Цецо Лудия, и ми каза, че трябва да се направи услуга на бате Бойко от местната фирма.
Да се направи услуга с цел, която е добре заплатена, да се случат провокации на самия протест и ако може да се стигне до масови безредици и сбиване", разказват феновете на "Левски", пожелали анонимност.

"От 300 лв. и нагоре при добре свършена работа. Възможно е да се сбием с полицаите и по този начин да ги накараме да се нахвърлят върху цялата тълпа. При положение, че всъщност хората, които плащат, не самият той, са хора доста нагоре в криминалната структура на „Люлин". Става въпрос за Мирослав Палтеков и хората му, които се занимават с разпространение на наркотици", разказват още вербуваните столичани.

"Вербуването става в квартала, хората се познаваме, срещаме се на улицата, пуска се оферта. Там работата се уточнява - от това все пак се печелят пари," споделят момчетата.