От ВМРО искат да се направи проверка на всеки, участвал в протеста в столичния квартал "Захарна фабрика", съобщиха от партията. От пресцентъра й разпространиха становище на Карлос Контрера, който е общински съветник от ВМРО-Българско национално движение и председател на групата "Патриоти за София" в Столичния общински съвет.

Според него съветниците от ВМРО и АТАКА искат да бъдат наложени и парични санкции за всички, които вчера са протестирали пред Общината, а е доказано, че са строили незаконно.

"За същите лица да бъдат извършени пълни данъчни проверки за платените от тях данъци, както и да се изнесе информация получават ли социални помощи и на какво основание", заяви Контрера.

По думите му незаконните постройки трябва да бъдат премахвани. "Стига вече индулгенции и раздаване на привилегии за циганите. Гетата трябва да бъдат сринати", каза Контрера.

Нормални улици искат обитаващите гетото в "Захарна фабрика"
Обновена

Нормални улици искат обитаващите гетото в "Захарна фабрика"

Не мога да коментирам, имаме си организатор, който да говори, заяви протестиращ

Повод за реакцията му е вчерашният протест на жители на столичния квартал "Захарна фабрика", които, по думите му, "изнудват Общината да узакони копторите им, които наричат домове".

Позицията на "Патриоти за София - ВМРО и АТАКА" е, че "Столична община не трябва да се поддава на шантажа на цигански лидери и барони".

Контрера заяви още, че който е строил незаконно, ще трябва да си носи отговорността и санкциите. Това е записано и в позицията на Патриотите.

От групата заявиха, че ще подкрепят занапред всички действия на кмета на общината и на главния архитект за премахване на незаконни постройки.