БСП ще изгубят всички избори тази година. Това коментира Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012-2017 г., пред Нова телевизия.

"БСП няма да спечелят нито едните, нито вторите избори, които предстоят тази година", заяви Плевнелиев. Той вярва, че между левицата и Румен Радев тлее напрежение със страшна сила. Бившият държавен глава изрази увереност, че народът ще избере мъдро предстоящия президент.

Плевнелиев: Посочването на дата за изборите е тежък гаф на Радев

Плевнелиев: Посочването на дата за изборите е тежък гаф на Радев

Йотова държи ключа към втория мандат на Радев, но популисти ще го решат

Росен Плевнелиев смята, че Радев е нарушил закона.

"Във време на пандемия, когато хиляди хора изгубиха живота си, президентът Радев наруши закона за консултативен съвет за национална сигурност и не го свика почти една година. Това е изключително нарушение и то пред очите на народа", смята той.

Плевнелиев сподели, че е доволен от факта, че не е в листите на ГЕРБ. По думите му един държавен глава няма отново място в политиката. Той сподели, че е в прекрасни отношения както с политици от ГЕРБ, така и с други политически сили, като например "Демократична България", ВМРО и ДПС. Голяма негова мечта е ГЕРБ и "Демократична България" да се коалират.

Плевнелиев: Да пренастроим образователната система на България

Плевнелиев: Да пренастроим образователната система на България

Суперкомпютърът готов за работа в края на юни 2021 г.

"Докога дясното ще е разцепено вместо да прогледнат? Когато Царят дойде на власт в България, помете всички. Ако Костов тогава не беше разцепил партиите, ако те бяха удържали фронта, тогава дясното, обединено, щеше да има нов, голям шанс да се върне на сцената. Костов е един от лидерите, които разцепиха дясното на много и това не е добре. Аз съм свидетел, че ГЕРБ се опитаха да направят обща платформа с "Демократична България". Те избраха Мая Манолова и БСП. Каква демократична партия са тогава? Те са поредната популистка формация", коментира Плевнелиев.

По думите му, ако "Демократична България" "разчисти" миналото, ще има светло бъдеще. Същото важи и за партия ГЕРБ, която според Плевнелиев също има нужда да даде път на новото поколение.

"Лидерите на "Демократична България" мълчат за това, че Радев не спазва закона. Той не спазва върховенството на закона. Как да им повярваме тогава? Радев не спазва конституцията ежедневно. Той няма право да иска оставката на главния прокурор и на правителството. Той го прави ежедневно, а това е незаконно. ГЕРБ допуснаха стратегическата грешка да дадат президентската институция на този човек. Радев не е постигнал почти нищо за българския народ. Той няма какво да покаже, освен че постоянно плюе управляващите и е един средностатистически популист, каквито виждаме постоянно на политическата сцена", заяви президентът.

Плевнелиев: Избори се насрочват след консултации, а президентът не си мръдна пръста дори за един КСНС

Плевнелиев: Избори се насрочват след консултации, а президентът не си мръдна пръста дори за един КСНС

Радев отдавна престанал да служи като президент на всички българи

Според него политиците трябва да са тези, които дават предложенията за увеличаване на работните заплати. Той е на мнение, че има прогрес и не бива да си затваряме очите за него.

"Едно от позитивните неща, които можем да кажем за това правителство, е, че те с Патриотичния фронт обещаха на народа да вдигнат доходи и пенсии и могат спокойно да кажат, че са постигнали тази цел. Всеки иска повече, но тук вълшебната дума е ефективност", смята Плевнелиев.