Почина Емил Димитров. Един от най-големите гласове на България си отиде на 64-годишна възраст.

Макар през последните години да не бе в центъра на прожекторите, заради тежко заболяване, Емил Димитров остана един от символите на българската естрадна и популярна песен.

Той е един от малкото ни поп-изпълнители със сериозна международна кариера.
Изнасял е концерти в почти всички европейски държави, негови плочи са издавани от германски, италиански и френски музикални компании.
През 1972 година изнася 20 концерта в парижкия Europeen театър.

Певецът, изпял "Моя страна", "Ако си дал", "Арлекино", автор на над 80 песни, огромна част от които стават шлагери, спечели вечната признателност, любов и уважение сред публика и колеги.

Родният град на Емил Димитров – Плевен, открива утре траурен кът за съболезнования, във връзка с кончината на певеца, съобщи БНР.
Траурният кът ще бъде разположен в концертната зала “Кати Попова”.
Книгата с последните думи за Емил Димитров, написани и събрани от неговите съграждани, ще бъде предадена на сина на певеца.

Поклон!



Към 19.00 часа пред къщата на Емил Димитров в столичния квартал "Княжево" започнаха да прииждат негови почитатели - майки и бащи, внуци, баби и дядовци.
Под звуците на неговите хитове, които звучаха непрекъснато от къщата, хората започнаха да палят свещи пред оградата, да поднасят цветя, да закачат плакати на певеца.