Бившият шеф на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров е починал. Това стана ясно от пост на премиера Бойко Борисов във фейсбук страницата му.

"Изказвам съболезнования на близките и семейството на Божидар Димитров. Почивай в мир, приятелю! Поклон", пише премиерът Борисов.

Божидар Димитров учреди "Български надпартиен съюз Кубрат"

Божидар Димитров учреди "Български надпартиен съюз Кубрат"

Искат България да стане президентска република

През март 2017 г. Божидар Димитров бе приет в болница със съмнение за инфаркт, след като се е почувствал зле и припаднал.

Божидар Димитров е български историк и доктор на историческите науки.

Роден е на 3 декември 1945 г. в Созопол.

Работата му е Националния исторически музей (НИМ) започва през декември 1994 г., когато е назначен за негов директор. През 1998 г. договорът му е прекратен от тогавашния министър на културата Емма Москова заради връщането в Зографския манастир на черновата на "История славянобългарска", написана от отец Паисий Хилендарски. Връща се на поста три години по-късно след конкурс. През септември 2017 г. обяви, че се пенсионира.

Божидар Димитров отива да пише мемоари за НИМ

Божидар Димитров отива да пише мемоари за НИМ

Боил Банов направи аналогия между историка и овена от съкровището на Кубрат

Водил е две телевизионни предавания.

Преди изборите през 2009 г. напуска БСП и застава в подкрепа на ГЕРБ. Избран е за народен представител, а в първото правителство на ГЕРБ е назначен за министър без портфейл, който отговаря за Агенцията за българите в чужбина, Държавна агенция "Архиви" и Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет.

Божидар Димитров се пенсионира

Божидар Димитров се пенсионира

Аз съм като ония боксьори, които сами слизат от ринга, когато са на върха, сподели Божидар Димитров

През март учреди движение "Кубрат", а след това получи отказ то да бъде регистрирано.