72-годишният мъж от Сливен, обявен за мъртъв в средата на октомври, е починал в събота сутринта в сливенската болница. Състоянието му така и не се е подобрило, съобщи БНТ.

Припомняме, че на 14 октомври Руси Русев беше открит в безпомощно състояние в банята в дома му, след като полицаи разбиха вратата на жилището.

Мъжът живеел сам, близките му били в чужбина и поверили грижите за възрастния човек на свой съсед. Съседът изпълнявал съвестно задълженията си, но в един момент пациентът му престанал да вдига телефона, не отговарял и на позвъняванията на заключената входна врата на апартамента си.

Проверяват Спешното в Сливен заради мъжа, обявен по погрешка за мъртъв

Проверяват Спешното в Сливен заради мъжа, обявен по погрешка за мъртъв

Предполага се, че става въпрос за грешка на медицинския екип

Съседът вдигнал по тревога полиция, пожарна и Спешна помощ. Служители от трите служби разбили входната врата към 11 часа във вторник и заварили възрастния домакин в безпомощно състояние, без признаци на живот.

Решили, че е мъртъв и се заели да го подготвят за последния му път, като насрочили погребението за следващия ден. Положили го в ковчег и го пренесли в моргата на болницата, а лекар му издал смъртен акт с диагноза инфаркт.