Стотици полицаи от цялата страна протестират пред Народното събрание. В протеста участват пожарникари и представители на служителите в затворите, съобщи bTV. 

Мотивът за недоволството е недостатъчното финансиране, както и за начина, по който се обсъждат структурни промени в Министерството на вътрешните работи.

Служителите в МВР са недоволни, че заплатите им не са актуализирани с години, а проблемите според тях се игнорират.

Служителите в затворите искат нови заплати, но и нови стандарти за работа

Служителите в затворите искат нови заплати, но и нови стандарти за работа

Потвърждават, че ще участват в протеста на полицаите утре

Припомняме, че вчера около 300 служители на пожарната излязоха на протест в София с искане за увеличение на заплатите с 20% и срещу обособяването на дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" като самостоятелна структура извън МВР. Още през януари първо СФСМВР обяви протестна готовност, а по-късно към идеята се присъединиха ССЗБ и синдикат "Огнеборец". През седмицата се проведе среща със синдикатите в МВР в Министерски съвет, а вчера политиката по доходите в силовото ведомство бе обсъдена и на извънредно заседание на Съвета за социално партньорство. Синдикатите приемат като положително началото на диалог по поставените от тях проблеми, но за момента не се отказват от протестните си действия, като протест на полицаите е предвиден за утре.