В ранния следобяд униформени полицаи са нахлули във Факултета по журналистика и масова комуникация на ул. "Московска" №49, проверявайки лични карти на студентите вътре.

В блогове и социални мрежи бързо се появиха снимки, на които се наблюдаваше засилено полицейско присъствие в района на факултета. По-късно се появиха и кадри на полицаи, които се разхождат в коридорите на първи етаж, където се намира окупираната през първите дни на студентските протести 13-та аудитория.

И на двата входа към двора на факултета униформените са проверявали не само личните документи, но и студентските книжки на младите хора. На много от тях е бил отказан достъп до сградата. От пресцентъра на МВР отказаха коментар с аргумента, че нямат информация по случая.

Пред news.bg деканът на факултета доц. Теодора Петрова потвърди информацията и добави, че в момента се извършва проверка. Студентите по журналистика нарекоха този прецедент "полицейска окупация" и окачествиха действията на служителите на реда като "нарушаване на университетската автономия".