Столичната полиция призовава протестиращите да се въздържат от противообществени прояви. Нека бъдем разумни и протестите да бъдат мирни, настоя главен инспектор Красимира Стоядинова на брифинг в СДВР.

Доста сигнали има полицията за нарушаването на обществения ред в последните дни, но обезпокоителното е ситуацията в социалните мрежи. Столичната полиция се притеснява от публикации на граждани за провокации, агресивни прояви, да се извършва вандализъм спрямо обществени сгради, институции и нападение на полицейски органи.

Арестуваха 34-годишен за многократно пресичане на пешеходна пътека

Арестуваха 34-годишен за многократно пресичане на пешеходна пътека

Според МВР, мъжът носел бухалка

Полицията гарантира както правата на протестиращите, така и на всички останали граждани. Апелът ни към всички е да се запази обществения ред. Нека хората да протестират, но да бъде мирно и да не се блокират кръстовищата в столицата, каза Стоядинова.

Арестуваха двама протестиращи във Варна заради отказ да възстановят движението
Обновена

Арестуваха двама протестиращи във Варна заради отказ да възстановят движението

Вдигнаха палатките и в Стара Загора

Полицията е взела всички мерки за предотвратяване на инциденти от футболните мачове в столицата. "Каквото е необходим според ситуацията ще се вземат мерки и ще направим всичко възможно да не се блокират кръстовища", даде да се разбере главен комисар Стоядинова.

Специализираната полицейска операция по премахване на палатките от трите кръстовища в столицата протече спокойно. В резултат на това бяха задържани 12 лица, осем от тях за неизпълнение за полицейско нареждане и три без документи за самоличност. Всички са освободени.

Към момента в столицата обстановката е нормална, а движението е обичайно за вечерните часове на деня, увери тя.

News.bg припомня, че тази сутрин в София бяха задържани 12 души заради блокадите в столицата. По-късно те бяха освободени.

Днес арестуваха и двама протестиращи във Варна заради отказ да възстановят движението. Премахнати са и палатките в Стара Загора.