Порой нанесе щети и блокира пътища в община Тервел днес. Това съобщиха от общината и предупредиха гражданите за най-опасните места, които трябва да избягват. 

На пътя между селата Нова Камена и Каблешково има много начупени клони върху пътното платно, а на пътя между Каблешково и Проф.Златарски има паднало дърво. По пътя Тервел-Полк.Савово има големи количества листна маса върху пътното платно. Това създава опасност от катастрофи. 

Екип на пожарната работи по пътищата в района на Каблешково. Там е и екип на енергото, тъй като има повреди по ел.захранването.

В с.Каблешково е отнесено ламариненото покритие на покрива на кметството. 

В град Тервел най-големи са пораженията в централната част на града. Ламариненото покривно покритие на жилищен блок "Химик", срещу пощата е отнесено от вятъра, има ламарини в околността. Отцепен е района около аптеката. Екип на пожарната работи по обезопасяването. 

Част от дървената конструкция на покрива на СУ"Йордан Йовков" е съборена. 

Лесничеи загинаха при пожар край санданското село Петрово

Лесничеи загинаха при пожар край санданското село Петрово

Двамата са били в периметъра на низов 20 декара пожар

В град Тервел има три сигнала за паднали дървета по улици "Д.Дончев" , " Хан Аспарух " и "Св.Св.Кирил и Методий". По ул."Д.Дончев" № 65 падналото дърво е скъсало и ел.захранването. Екипи на енергото, общината и пожарната обработват най-опасните места.

Припомняме, че това се случва, докато на други места в страната се борят с пожари, които взеха жертви и изпепелиха десетки сгради. Във връзка с обстановката, премиерът Стефан Янев свика спешна среща в Министерски съвет. Сред основните мерки са системи за ранно оповестяване на пожари.