Отговорът на България по случая "Скрипал" е подкрепящ британската и европейската позиция, ние сме заедно в тази обединена позиция.

Това обяви посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин, цитиран от БГНЕС.

Великобритания обвинява Москва, че стои зад отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри на 4 март. Според Лондон Русия е използвала химически агент новичок. Обединеното кралство експулсира 23-ма руски дипломати, а Москва, която категорично отрича обвиненията, предприе реципрочни действия. Близо 30 държави в знак на солидарност с Великобритания решиха да изгонят общо повече от 100 руски дипломати.

Бивш руски шпионин в критично състояние след нападение

Бивш руски шпионин в критично състояние след нападение

Сергей Скрипал е бил изложен на неизвестно вещество

"Мисля, че обединеният отговор на Съединените щати, EC и други страни по света е признак за сериозността на тази ситуация. Мисля, че най-важното е да се даде ясен знак, че нашите страни са заедно в подкрепата си за Великобритания. И отговорът тук в България също изразява подкрепа. Мисля, че е важно, че всички ние сме обединени заедно в този отговор", подчерта американският посланик.

Руският посланик в България потвърждава надеждно партньорство с България и ЕС

Руският посланик в България потвърждава надеждно партньорство с България и ЕС

Според посланик Макаров, националните интереси не трябва да се забравят заради солидарността

По отношение на българския отговор, Рубин заяви: "Всяка държава решава как ще отговори в тази ситуация, но отговорът е в обединеността".

Днес посланикът посети "Марица Изток 3".