По искане на Апелативната специализирана прокуратура съдът определи постоянен арест за четирима участници в група за държане разпространение на наркотици.

Припомняме, че на7 октомври при спецакция на ГДБОП и Специализираната прокуратура бяха арестувани Еди Тодоров, Васил Цветков, Иван Иванов и Виктор Иванов.

При извършените 52 действия по разследването - претърсвания и изземвания, в офиси, жилища и автомобили, ползвани от участниците, бяха намерени и иззети общо над 250 килограма амфетамин и метамфетамин в различна форма (на таблетки, бучки, кристали), 4 кг таблетки с различно оцветяване и лого - "Филип Плейн", "Шанел" и др., реагиращи на полевия тест като екстази. Намерени и иззети бяха и над 100 литра прекурсори, три таблетиращи машини, 4675 лв. , 1500 евро, 3300 швейцарски франка.

Четиримата задържани от наркогрупата в София остават в ареста

Четиримата задържани от наркогрупата в София остават в ареста

При обиска на офиси и жилища са пари и оборудване на други нарколаборатории

Апелативните съдии приеха тезата на Апелативна специализирана прокуратура, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение четиримата да са извършили престъпленията, за които са обвинени и мотат да извършат престъпление. За лидера на групата съдът установи и опасност да се укрие.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.