Съдът реши, че четиримата задържани в София членове на престъпна група за производство и разпространение на наркотици остават в ареста, съобщи БНТ.

Припомняме, че по-рано днес при спецакция на ГДБОП и Специализираната прокуратура бяха арестувани Еди Тодоров, Васил Цветков, Иван Иванов и Виктор Иванов.

При извършените 52 действия по разследването - претърсвания и изземвания, в офиси, жилища и автомобили, ползвани от участниците, бяха намерени и иззети общо над 250 килограма амфетамин и метамфетамин в различна форма (на таблетки, бучки, кристали), 4 кг таблетки с различно оцветяване и лого - "Филип Плейн", "Шанел" и др., реагиращи на полевия тест като екстази. Намерени и иззети бяха и над 100 литра прекурсори, три таблетиращи машини, 4675 лв. , 1500 евро, 3300 швейцарски франка.

Над 200 кг амфетамини иззеха при спецакция

Над 200 кг амфетамини иззеха при спецакция

Задържана е наркогрупа

В две бунгала на бивш пионерски лагер в с. Веринско, ползвани от участник в групата, бе открито цялостно оборудване за нелегално производство на синтетични наркотици - амфетамин и метамфетамин. Друго оборудване за нарколаборатория на групата бе намерено в помещение в близкото село Житен.

При личен обиск у един от участниците в джобовете на връхната му дреха бяха открити 2 пакета с амфетамин с общо тегло един килограм.

Друго от лицата е задържано в момента на продажба на 6000 броя таблетки амфетамин, предназначени за продажба на територията на София.