Тази нощ бяха изпочупени стъклата на автомобила на кандидата на ГЕРБ за кмет на плевенското село Бохот Цветан Кънев. Кънев се натъкнал на криминалния акт сутринта, когато излязъл пред къщата си. Освен със счупени прозорци, автомобилът е открит и с изкривени джанти. Предполага се, че автомобилът е удрян с метални пръти. Той е подал сигнал до полицията. Според него единственият мотив за ситуацията може да е политическа саморазправа.

Цветан Кънев загуби частичните местни изборите в Бохот преди седмици и затова недоумява каква е причината за посегателството върху имуществото му.

Провеждат се частични и нови местни избори

Провеждат се частични и нови местни избори

Избират три кметства, две общини и 19 кмета на кметства

Областното ръководство на ГЕРБ - Плевен осъжда остро този криминален акт и определя като недопустима подобна саморазправа с кандидат за кмет.

Посегателството върху имущество на кандидат на ГЕРБ с цел сплашване или политическа саморазправа по никакъв начин няма да отслаби партийните структури на ГЕРБ както в областния център Плевен, така и в малките населени места на областта. От ГЕРБ - Плевен настояват пред компетентните органи за бързо разследване и разкриване на извършителите на криминалното деяние.