"Продължаваме промяната" (ПП) поиска от трибуната на Народното събрание (НС) да не се използват човешки трагедии в политическа тема, визирайки скандалния случай с починала жена в Спешното отделение във Враца. "Станахме свидетели на политизиране на трагедия - предстои изясняване на случая, който ще покаже причините и дали е можело да бъде предотвратен. Използването на човешка трагедия за политически цели е една от най-грозните постъпки, особено от трибуната на НС, което не е прецедент. Обидно е за хилядите работещи в здравната система", спасяващи хиляди човешки животи, посочи депутатът от ПП Антон Тонев и председател на Комисията по здравеопазване.

Възраждане иска оставка на Сербезова, БСП призова "да не се превръща трагедия в знаме"

Възраждане иска оставка на Сербезова, БСП призова "да не се превръща трагедия в знаме"

Костадинов поиска още протоколът за лечение на коронавирус да се отмени, за да "получат много хора шанс за живот"

Всички сме наясно с проблема в здравеопазването, но не може български лекари, които правят невъзможното в пандемията, които карат смени без сън и почивка, да бъдат обвинявани съвкупно за тази трагедия, при тези нива на корупция, системата работи далеч от перфектно, без намаляване на корупцията, няма санирането да помогне, категоричен бе той.

Случаят във Враца разтърси всички нас. Да говорим за жертви на системата е най-тежката форма на лицемерие. Министърът на здравеопазването възложи проверка на агенция "Медицински надзор", каза Тонев.

Протест във Враца заради починалата жена

Протест във Враца заради починалата жена

Все още не е ясно защо линейка не е посетила адреса на жената

Искаме справедливост, но нека не размахваме пръст и особено към трупане на политически дивиденти на фона на една житейска трагедия, добави той.

Цончо Ганев от "Възраждане" поиска реплика, която не му бе дадена от председателя на НС Никола Минчев. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че "се изричат лъжи и трябва да се реагира". "В декларацията не става въпрос за обвинения към български лекари. Когато говорих казах ясно какъв е проблемът, че има протокол за преглед при лекар, който министърът на здравеопазването трябва да премахне", каза той.

Сербезова и прокуратурата на проверка заради смъртта на жена в спешното във Враца

Сербезова и прокуратурата на проверка заради смъртта на жена в спешното във Враца

РЗИ Враца също ще влезе на проверка