Пращат на съд мъж, биел родителите си, защото не му давали пари за наркотици, съобщи Районна прокуратура - Монтана.

На 09 май 2019 г. обвиняемият Я. се прибрал в жилището на родителите си и започнал да разхвърля вещи. В отговор на направена забележка от баща му, той го хванал за дрехата, съборил го на плочките в кухнята, след което му нанесъл множество удари с крак по тялото.

Завлякъл пострадалия в спалнята, където продължил да го бие. Майка му - В.П., която се намирала в хола, от страх не посмяла да се намеси.

Обвиняемият напуснал жилището за известно време, а след като се върнал отново нанесъл удари на баща си. Потърсил майка си, която била на легло поради тежко си здравословно състояние. П.Я. носел лопата със стъкла, които демонстративно разсипал на пода и й заповядал да ги събере.

Жената не станала, а синът й я задърпал силно за ръката докато не я свалил на пода. Нанесъл й множество удари с юмруци по тялото, включително и в областта на лявата гърда, където имало хирургическа интервенция.

Баща му чул случващото, влязъл в стаята и му дал 50 стотинки за кафе. След като обвиняемият напуснал жилището, родителите му се обадили в Спешна медицинска помощ. В лечебното заведение бил извършен преглед само на жената, тъй като съпругът й не дал информация за нанесения му побой.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия П.Я. да продължи в съда.