Започнаха първите обработки срещу кърлежи и гризачи в междублокови пространства в столицата.

При благоприятни метеорологични условия на 23 април 2020г., предстои да бъде проведена дезакаризация и дератизация в междублоковите пространства на район "Овча купел" и район "Надежда", а на 24 април 2020г., ще се проведе обработка срещу кърлежи и гризачи в междублоковите пространства на район "Изгрев" и район "Лозенец".

Продължава извършването на обработки на зелени площи срещу кърлежи. Третираните терени се обозначават с табели за вида обработка - използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт.

Към момента е направена първата обработка срещу ларви на комари, кърлежи и гризачи във всички общински паркове и градини. Извършена е ларвицидна обработка и дератизация на всички транспортни ивици и част от гробищните паркове.

Изпълняват се и обработки на гробищните паркове, като на 23 април 2020г. предстои да бъдат обработени гробищните паркове "Драгалевци", "Симеоново", "Горна баня", "Княжево", "Дървеница", "Банкя полето". В петък, на 24.04.2020г., ще се обработват площите в Централни софийски гробища.

Обработките се извършват рано сутрин до 10.00 часа при благоприятни климатични условия и при окосена трева. Обработват се общински зелени площи, по възлагане от Столична община - дирекция "Зелена система". Специализираният контрол се осъществява от експерти на Столичната РЗИ.