Главният прокурор Иван Гешев участва в тържественото откриване на новата учебна година на Академията на Министерството на вътрешните работи и професионалния празник на висшето учебно заведение.

В приветствието си към академичния състав и курсантите обвинител номер едно посочи, че за да има резултати от работата, които гражданите очакват от органите на правоохранителната система, независимо дали те са от изпълнителната или съдебната власт, трябва да има колегиалност, уважение и взаимодействие.

Гешев припомни, че е възпитаник на Академията на МВР. О негови думи освен добро образование тя предоставя възможности за "създаването на приятелства, които остават за цял живот" и "изграждането на чувство за общност".

На тържествената церемония присъстваха и министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, главният секретар на МВР Ивайло Иванов, както и ръководни кадри на вътрешното министерство.

В обръщението си министър Христо Терзийски пожела на първокурсниците през следващите четири години да затвърдят убеждението, че са направили верния избор. 

Денят бе избран от ръководството на Академията на МВР за още едно събитие - присъждане на почетното научно звание "Доктор хонорис кауза" на о.р ген. Калчо Таушанов.