Младежите, които проявяват желание да бъдат доброволци в екипа на Българското председателство на Съвета на ЕС, могат да кандидатстват до края на деня на 20 октомври.

Удължаването на срока за подаване на документите с десет дни беше по предложение на ръководството на СУ "Св. Климент Охридски". Министър Павлова се съобрази с мотива на университета, че желаещите да се включат в провеждане на председателството са много, но заради ваканцията не са могли да получат информация или да подадат документи.

Младежи доброволци помагат за председателството ни

Младежи доброволци помагат за председателството ни

Предизвикателствата са по-големи от всякога

Доброволците за председателството първи ще посрещнат международните делегации и гостите, които ще пристигнат в София за над 270 работни срещи. Очаква се в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 в столицата да дойдат около 22 000 чуждестранни гости.

Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС ще разчита и на няколко основни групи от доброволци. Доброволци, придружаващи делегациите на високо ниво, такива, които да обслужват информационните бюра и хора, подпомагащи дейността на пресцентъра на Председателството.

На сайта на Българското председателство на Съвета на ЕС е изведен пълен списък на необходимите документи и адрес за изпращането им.