Не виждам основания за кой знае каква гордост от страна на премиера, че България е получила едни пари, на които така или иначе има право. Така коментира Кристиан Вигенин, зам.-председател на НС от БСП, в ефира на БНТ по повод 29 млрд. евро, които страната ни ще получи от ЕС за следващия 7-годишен период.

И поясни, че когато министър-председателят е тръгнал за Брюксел, за България са били планирани повече средства, отколкото когато се е върнал.

Той заяви, че който и да е министър-председател, България няма да остане без пари от европейския бюджет.

Борисов огласи "основание" да му се иска оставката: 29 млрд. евро за България

Борисов огласи "основание" да му се иска оставката: 29 млрд. евро за България

В новия бюджет на ЕС за България са отделени 1 млрд. евро повече

Вигенин подчерта, че Борисов в противоречие на правилника на НС не намира за нужно да информира парламента с какъв мандат, с какви цели отива на заседанията на Европейския съвет, нито информира народните представители след това и това е неглижиране на тази институция.

Смятам, че институционалната култура изисква министър-председателят да информира не през медиите и Фейсбука си, а да информира в Народното събрани", заяви заместник-председателят на НС от БСП.

Европейските лидери и Европейската комисия все по-отчетливо поставят въпроса за това, че не може с европейски средства да се финансират правителства, които злоупотребяват с тези средства, поясни Кристиан Вигенин.

За вота на недоверие вчера Вигенин коментира, че това е първият вот, който е с пълна подкрепа на хората от площадите, въпреки че не мина. Хората от протестите викат "Оставка" за правителството, защото им омръзна да живеят в страна, в която корупцията и мафията са овладели институциите и обществения ресурс, включително и европейските средства, подчерта депутатът от БСП.